台湾东海大学、York University 学习共享空间

    Tunghai University Learning Commons 

    Tunghai University has encountered decline of accessing the main library. In order to sustain the vitality of library, the interior of library building is required to be more welcoming, better suited to its diverse students and staff. 


    It is obvious that the definition of library has shift in the era when knowledge is accessed mainly through digital resources rather than printed materials. The model of the learning commons as a central element in design of library’s renovation offers an opportunity to transform the library’s role on campus from a provider of information to a facilitator of learning. 


    In response, the main floor of the library was largely renovated as a Learning Commons with a variety of study and tutorial spaces. The renovation of library space intends to bring students to study in group or individually. The learning commons offer comfortable furniture for both individual and group study, allow users to customize the environment to suit their needs, access to wireless networks and digital devices, multimedia labs and support. The Learning Commons will create experience with both dynamic, open spaces and more intimate, private working areas.


    The renovation also aims to transform the library into a campus living room. It offers a variety of comfortable places to hang out. The library’s lobby is designed as a bookstore with colorful and movable armchairs. New arrival books are displayed as well as best sellers. A café is introduced in the library building with a footbridge providing free access to the campus. 


    Students can always find a cozy place whether they prefer to learn alone or in a group. Desks with multimedia devices, as well as movable armchairs are provided for diverse learning function. Several study rooms are placed as intimate corners in open area. Noise is now allowed in the library to encourage students to work together. It is expected to accommodate a shifting campus culture and a diverse program of services and events. 


    The upper floor of the library would be renovated further to accommodate various services such as writing center, career center, multimedia labs, information technologies help desk, etc. The library as learning commons would create a functional and dynamic experience for students in one central location. 


    (来源:http://www.archdaily.com/363326/tunghai-university-learning-commons-yd-architects/)  


    York University Learning Commons 

 

    (来源:http://www.archdaily.com/271485/york-university-learning-commons-levitt-goodman-architects/)

点击微信扫一扫